Cukierek albo psikus ;-)
Najwyższa pora na coś na ząb. Pomysłowe i wesołe przekąski cieszą oko, i są łatwe do wykonania. Oto kilka prostych trików, które odmienią tradycyjne, imprezowe menu.1. Muffinki/babeczki duszki
Oprócz muffinek potrzebne Ci będą lizaki i masa cukrowa.Do swoich ulubionych małych wypieków wbij lizak typu chupa chups (bez folii) i nałóż na niego wycięte z masy cukrowej koło (większe około 2 razy od średnicy muffiny). Oczka zrób z czarnej masy, albo z posypki cukrowej, z goździków.
2. Muffiny/babeczki sówki
Urocza dekoracja z ciasteczek typu oreo i cukierków typu m&m's.
Ciasteczka rozdziel tak, aby tylko na jednym została masa, a drugie puste podziel na pół. Kup ich na zapas, bo po pierwsze, nie zawsze ładnie da się rozdzielić krem, a po drugie. łamią się też nie idealnie na połowie :-( Babeczki posmaruj rozpuszczoną czekoladą i przyklej dwa ciastka z kremem, a nad nimi połówki bez kremu. Cukierki przyklej do białego kremu, a cukierka-dziobek wsadź pomiędzy oczka.
2. Bananowe duszki, dynie z mandarynek, gąsienice z winogrona(pomocny patyczek do szaszłyków) i miotły z serka, paluszków i szczypiorku.
Te zdrowe i ekspresowe przekąski robiły dzieci, Ty też sobie z nimi poradzisz ;-)
3. Jajka z pajączkami
Zdjęcie mówi wszystko :-)
4. Mumie
Ciasto francuskie podziel na cienkie (ok 1 cm) paseczki. Obwiń nimi parówki (bez zakładki), zostawiając miejsce na oczka z pieprzu lub majonezu. Jedno ciasto to około 12 sztuk dużych parówek. Piecz w 220 stopniach C przez około 15 minut.
5. No i oczywiście żelki/pianki - szczęki, oczy, dynie i inne tematyczne łakocie :-)
I jak się Wam podoba nasza wersja HALLOWEEN?
UPIORNEGO WIECZORU ;-)